Komentara: 6
Pregleda: 3219

Izuzetan uspeh učenika Politehničke škole na Republičkom takmičenju

19.04.2024. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Na republičkom takmičenju srednjih škola na području rada hemija, nemetali i grafičarstvo, hemija i nemetali učenica Nataša Curnović osvojila je prvo, a Lea Sabo drugo mesto u disciplini Digitalna grafika i internet oblikovanje. Tim Politehničke škole u istoj disciplini zauzeo je prvo mesto, dok je tim u disciplina Štampa zauzeo odlično treće mesto.
Izuzetan uspeh učenika Politehničke škole na Republičkom takmičenju

Učenica završnog razreda smera Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, Nataša Curnović, zauzela je prvo mesto sa neverovatnih 98 poena, od mogućih 100. Iako se dugo pripremala za takmičenej, ovakav uspeh nije očekivala. 

 - Izneneadila sam se i sama, nisam očekivala toliko dobar rezultat. Za mene je to veliki uspeh i veliko iskustvo. Samo takmičenje je bilo i stresno i zahtevno. Prvi dan je bila teorija, a drugi dan je bio praktični deo, konkretno izradu sajta kroj dizajn i protitip. Dugo sam se pripremala, i jako sam zahvalna mentorima, koji su su nas pripremali i koji su nam bili ogromna podrška tokom čitavog takmičenja. To su naši profesori Tihomir Zoraje i Čaba Vereš - kaže Nataša, dodajući da i posle srednje škole želi da nastavi da se bavi ovom strukom  - Planiram da upišem Višu tehničku školu ovde u Subotici, a ovo će mi sigurno puno značiti u daljem školovanju.

Izuzetan uspeh učenika Politehničke škole na Republičkom takmičenjuJoš jedna učenica ostvarila je izuzetne rezultate na ovom takmičenju, zazevši drugo msto u istoj disciplini. I njoj je ovaj uspeh vetar u leđa za sve što dolazi - nastavak školovanja, a kasnije i pronalazak posla. 

 - Stekla sam novo iskustvo, shvatila koje su moje mogućnosti, i koja znanja i veštine nosim iz ove škole. To će mi sigurno biti značajno za fakultet, a planiram da nastavim školovanje na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu - objašnjava Lea Sabo

Izuzetan uspeh učenika Politehničke škole na Republičkom takmičenjuO značaju uspeha koje su ostvarile učenice možda najbolje govore pohvale stigle od nezavisne komisije sačinjene od IT stručnjaka.

  - Naše učenice dobile su jedan veoma dobar i pohvalan komentar od komisije, da je njihov zadatak bio na nivou profesionalca koji već dugo radi u IT firmi. To je svakako lepo čuti, velika je pohvala za njih s obzirom na to da takvu vrstu iskustva još nisu stekle, ali su svojim zalaganejm pokazale da to mogu. Ujedno, to je i dobra povratna informacija za našu školu da ovaj smer itetako ima smisla i ima budućnost - kaže Tihomir Zoraje, nastavnik praktične nastave i teorijskih predmeta iz digitalne grafike i internet oblikovanja. 

Izuzetan uspeh učenika Politehničke škole na Republičkom takmičenjuOno što je, prema rečima mentora Tihomira Zoraje bilo presudno za uspeh jeste trud i zalaganje učenica, odnosno elan sa kojim su se pripremale. 

  - Zalaganje je bilo na izuzetno visokom nivou. One su radile sa velikim elanom, voljom. Pokazale su ono znanje koje su sticale tokom četiri godine, a ne samo kroz pripreme. Za ovakav uspeh nije dovoljno samo pripremati se za takmičenje, one su sve četiri godine bile radne i vredne - objašnjava on. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 nedelju i 6 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3219
Povezane teme

politehnička srednja škola

uspeh na prijemnim ispitima

učenici

republičko takmičenje

tihomir zoraje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.